© Monki / Shutterstock

De sandalen die iedereen droeg in de nineties maken een comeback

Wie tiener was in de nineties herinnert zich vast nog de platformsandalen met peeptoe. Beroemdheden onder wie Britney Spears en de Spice Girls droegen ze en in een mum van tijd werden ze een wereldwijde trend. Anno 2023 is die platformsandaal helemaal terug, klaar om je outfit – letterlijk – naar een hoger niveau te tillen.

Hanne Vandenweghe

Of je ze nu graag ziet of niet: platformsandalen waren hot vanaf de nineties tot een stuk in de nillies. Er was geen popster die ze niet in haar schoenencollectie had. Victoria Beckham van de Britse meidengroep Spice Girls droeg de platforms vaak en koos soms zelfs voor flipflops met dikke rubberzool. Britney Spears was ook een grote fan. Ze werd in 2000 gesignaleerd in een flared jeans, gecombineerd met sandalen van dat type. Die hadden een gigantische opengewerkte houten zool. (Lees verder onder de foto’s)

LEES OOK:

‘Wannabe’ van de Spice Girls, Emma ‘baby spice’ Bunton in het midden draagt witte platformsandalen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het schoeisel duikt nu dus weer op in collecties van ontwerpers en ketens. Onder meer bij Zara, Steve Madden en Monki kun je een paar op de kop tikken. Let wel: de sandalen vergen enige behendigheid om ermee te wandelen. En zeker om ermee te dansen, zo bewijst een anekdote van ene Elizabeth Petersen. “O, ik herinner me deze schoenen. Ik heb een bot in mijn voet dat de hele tijd pijn doet omdat ik van mijn plateausandalen viel op een dansfeestje in 2002”, schrijft ze op Twitter.

Shopping:

Roze sandalen - Vagabond - 100 euro

Zwarte flipflop op plateau - Zara - 49,95 euro

Blauwe plateausandaal - Monki - 35 euro

Beige sandalen - DKNY - 169,95 euro

Aangeboden door onze partners