Daniel Manuz (KRC Genk) in duel met Daichi Kamada (ex-STVV)© EPA-EFE

Goed nieuws voor Genkies: Cuesta en Munoz kloppen met Colombia het Japan van Schmidt

Heel wat bekende namen bij Japan - Colombia vanmiddag. Zo speelde Daniel Munoz (KRC Genk) de volledige wedstrijd voor de bezoekers, samen met zijn oud-ploegmaat Jhon Lucumi. In de basiself van de thuisploeg stond met Daniel Schmidt dan weer een Kanarie in doel. Ex-Genkie Junya Ito speelde als rechtsbuiten, oud-STVV’er Daichi Kamada op het middenveld.

Japan kwam al na drie minuten op voorsprong via een doelpunt van Kaoru Mitoma (ex-Union). Die scheve situatie zetten de Colombianen wel weer recht, met goals van Jhon Duran en Rafael Borré. Om die 1-2-voorsprong te verdedigen, viel Genkie Carlos Cuesta tijdens de slotfase nog in. Oud-Kanarie Wataru Endo deed dat al bij de rust voor Japan, huidig Truiense rechtsachter Daiki Hashioka bleef de hele wedstrijd op de bank.

Afrika Cup-kwalificaties

Joseph Paintsil speelde een hoofdrol bij de interland Angola - Ghana. Na een uur en bij een 1-0 achterstand werd hij door bondscoach Chris Hughton van de bank gehaald. Tien minuten later leverde Joske een assist voor Osman Bukari. De Genk-aanvaller kwam zelfs nog dicht bij de winning goal maar werd in extremis (foutief?) afgeblokt. Eindstand 1-1. Daardoor is Ghana weer een stap dichter bij de eindronde van de Afrika Cup. Het behoudt de leiding in zijn poule.

Dat geldt ook voor het Guinee van Mory Konaté. Dat won zijn kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup in Ethiopië, met 2-3. Daarmee blijft Guinee ook de leider in zijn groep. De middenvelder van STVV mocht enkel het laatste kwartier meespelen.

Ally Samatta (KRC Genk) had dan weer minder geluk bij Tanzania, dat het in een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup opnam tegen Oeganda. De spits begon in de basis, maar verloor door een doelpunt in de allerlaatste minuut met 0-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Amerikaanse Nations League

In Mexico City had het gastland genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen Jamaica om zich te kwalificeren voor de finales van de Nations League, Noord- en Midden-Amerikaanse zone. Genk-verdediger Gerardo Arteaga kwam in het beslissend duel niet van de bank.

Bij de Verenigde Staten mocht ook Mark McKenzie niet invallen. De centrale verdediger van KRC Genk zag vanop de bank hoe zijn land met 1-0 won van El Salvador. Zo hebben de Verenigde Staten zich samen met Mexico geplaatst voor de finales van de Nations League.

Forfaitscore voor jonge Belgen

De Belgische U17 speelde dinsdagavond hun EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Noorwegen, maar ging daar wel zwaar onderuit. 5-0 werd het uiteindelijk, de jonge Belgen blijven zo laatst in hun groep met één puntje. In de basis wel twee Genkies, met Josue Ndenge Kongolo en Cédric Nuozzi. STVV’ers Matt Lendfers en Gerard Vandeplas zaten op de bank, die laatste mocht in het slotkwartier invallen.

(rco, johe)

Aangeboden door onze partners