© AP

Zes doden bij schietpartij in lagere school in Nashville: dit weten we al

Bij een schietpartij op een Christelijke lagere school in Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee zijn zeker zes doden gevallen. Daarbij ook drie kinderen van 9 jaar. De schutter was een voormalige leerling van de school en werd door de politie doodgeschoten. Dit weten we al over het drama.

Bron: CNN, NBC, New York Times, Washington Post
  • Om 10.13 uur (lokale tijd) op maandagochtend kreeg de lokale politie van Nashville de eerste melding binnen over een schietpartij op de private christelijke school opgericht door de Covenant Presbyterian Church.
  • Politieagenten arriveerden op de school en hoorden schoten op de tweede verdieping. Om 10.27 uur konden twee politieagenten de schutter doodschieten.
  • Een 28-jarige voormalige leerling, Audrey Hale, werd later geïdentificeerd als schutter. Volgens The New York Times was er verwarring over de genderidentiteit van de schutter. Volgens de politie was de schutter een transpersoon. De politie zelf spreekt steeds over “zij” en “haar”, maar Hale zou zich in de laatste maanden als man geïdentificeerd hebben.
  • De schietpartij was volgens de politie duidelijk voorbereid. Hale had meerdere wapens op zak, waarvan er minstens twee legaal verkregen werden, en in diens auto werd een gedetailleerde kaart gevonden van de school.
  • Tijdens de schietpartij vielen zes doden. Drie daarvan zijn 9-jarige leerlingen van de school: Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs en William Kinney. Daarnaast kwamen ook drie volwassenen om het leven: Cynthia Peak (61), Katherine Koonce (60) en Mike Hill (61). Twee van hen werkten in de school.
  • Een mogelijk motief heeft de politie nog niet meegedeeld. Er worden momenteel schrijfsels van Hale onderzocht en ook de vader van de schutter wordt ondervraagd.
  • Er zouden dit jaar al minstens 130 schietpartijen, waarbij minstens vier personen werden geraakt, geweest zijn in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit het Gun Voilence Archive.
  •  (sgg)
Aangeboden door onze partners