Kapitein Nick Celis heeft voor het Antwerps project met TOPdesk een nieuwe hoofdsponsor op de kop getikt.© BELGA

Bryan De Valck is één van de sterkhouders bij 3X3 Antwerp DESKtop© ISOPIX

3X3 Team Antwerp strikt nieuwe hoofdsponsor en zoekt geschikte zaal

Software- en consultancybedrijf TOPdesk gaat de komende twee jaar Team Antwerp, de nummer 5 van de wereld, sponsoren. “Dit is belangrijk om ons project nog professioneler uit te bouwen”, zegt kapitein Nick Celis.

Patrick Ceulemans

3x3 basketbal, de half-court variant van het traditionele basketbal, wint wereldwijd nog steeds aan populariteit. Team Antwerp is sinds 2021 een vaste waarde in de top vijf van de wereldranking en hofleverancier van de Belgian Lions, die knap vierde werden op de Olympische Spelen van Tokio en het WK 2022. “Ik volg het team al enkele jaren”, zegt Sanne De Ridder, commercieel directeur van TOPdesk. “TOPdesk Belgium , een ontwikkelaar van service management-sofware, wil de lokale afdeling wat dichter bij de klant brengen en dus hebben we ons kantoor in Antwerpen verbonden aan het 3x3 team, een ploeg die als underdog erin geslaagd is om mee te draaien met de wereldtop.”

Het bedrijf zal steun bieden door het trainingscomplex in Antwerpen te voorzien van betere faciliteiten, waaronder een nieuwe vloer. Het team krijgt ook financiële steun, waardoor het extra personeel aan de staff kan toevoegen. Ook de lokale jeugdwerking zal waar nodig steun ontvangen. “Wij zijn supergelukkig met dit partnership, want het geeft ons de mogelijkheid om verder te professionaliseren. We willen in eerste instantie zo veel mogelijk administratieve last wegnemen bij spelers door een organisatorische duizendpoot in dienst te nemen”, zegt Nick Celis, kapitein van 3X3 Antwerp TOPdesk. Het partnership met TOPdesk maakt het ook mogelijk om intensief samen te werken met een sportpsycholoog. Verder investeert het team in de juiste sportvoeding en werd ook het scoutingsapparaat uitgebreid. Het ultieme doel is nog steeds om de officiële 3x3 sportvloer aan te kopen en daarvoor is men hard op zoek naar een geschikte locatie. “We hopen een oude hangar of een niet meer gebruikte feestzaal nieuw leven in te blazen om daar de fundamenten te leggen voor toekomstig olympisch succes,” aldus nog Celis.

Naar Zwitserland en Japan

Op 22 en 23 april neemt Antwerp TOPdesk deel aan het SuperQuest toernooi in het Zwitserse Lausanne. Daar wordt gespeeld voor een ticket voor de 3X3 World Tour in Manilla (Filipijnen). Op 29 en 30 april nemen Dennis Donkor, Nick Celis, Bryan De Valck en Caspar Augustijnen ook deel aan de 3X3 World Tour opener in Utsunomiya.

Aangeboden door onze partners