© nma

Lommelse bib sluit Jeugdboekenmaand af met ijsjes, gekke kapsels en kampioenschap boekenstapelen

Lommel -

Zaterdag was het feest in de bibliotheek van Lommel. Het einde van de Jeugdboekenmaand, die de hele maand maart lang duurde, werd gevierd met een heus boekenfeest.

Lezers konden zaterdag een gratis drankje nuttigen bij de barista, een ijsje eten of zichzelf een nieuw kapsel laten aanmeten in het Gek Kapsalon. Ook konden ze een geluksvogel laten tekenen door Leslie Saurus, meedoen met het ‘Lommels Kampioenschap Boekenstapelen’ of grappige foto’s maken in de fotohoek.

Het feest zorgde voor een grote drukte in de bib. “Het is superdruk en gezellig met veel tevreden kinderen met een gek kapsel en een lekker ijsje”, vertelt Tinne Mertens, medewerker van de bib. Lowie (5), Cor (4) en Lei (4) vonden gekke foto’s maken in de fotobooth leuk. Mats (7) kwam nieuwe boeken halen in de bib en werd verrast door het feest. “Ik heb een ijsje gegeten en een leuk kapsel laten maken.” De zusjes Nora (8) en Niene (6) aten lekkere ijsjes en kregen een gek kapsel met veel glitter. “We hebben ook een toren van boeken gebouwd. Onze toren was 1,11 meter hoog. Nu gaan we een geluksvogel laten tekenen. We willen graag een papegaai, want dat is een leuke vogel met veel kleuren.” (nma)

© nma

© nma

© nma

© nma

© nma

© nma

Aangeboden door onze partners