Gênante taferelen live op televisie: Zweedse bondscoach valt analist aan na kritische opmerking

In de groep van de Rode Duivels deed Zweden maandagavond wat het moest doen. Het won thuis met 5-0 van Azerbeidzjan dankzij één owngoal en drie doelpunten na rust. Achteraf maakte de Zweedse bondscoach Janne Andersson live op televisie ruzie met analist Bojan Djordjic.

Maarten Delvaux

Zweden herstelde zich maandagavond in eigen huis van de 3-0-opdoffer tegen de Rode Duivels met een vlotte 5-0-overwinning tegen Azerbeidzjan. Toch heerste er achteraf geen hoerastemming bij de Scandinaviërs. Toen bondscoach Janne Andersson na de wedstrijd aanschoof voor de nabespreking bij tv-zender Viaplay ontstond een hevige discussie met tv-analist Bojan Djordjic.

De voormalige voetballer, op een blauwe maandag ook kort actief bij Antwerp, vroeg zich af waarom Jesper Karlsson zo weinig speelminuten kreeg in het Zweedse elftal. De aanvaller van AZ viel in de 82e minuut in en scoorde zes minuten later de 4-0. Tegen de Rode Duivels bleef Karlsson de hele match op de bank.

“We kunnen de hele verdomde avond discussiëren over mijn spelerskeuze”, repliceerde een gepikeerde Andersson meteen. “Wie zou er dan niet moeten spelen? Ik kan er maar elf opstellen. Wie haal je er dan uit? Sorry, maar jij kunt exact doen wat je wil als jij de bondscoach bent.”

Daarop werd Andersson persoonlijk. Djordjic is een geboren Serviër, maar verhuisde op zijn drie jaar naar Zweden. Hij doorliep de Zweedse jeugdreeksen, maar geraakte niet verder dan het nationale belofte-elftal. “Wie vertegenwoordig jij”, snauwde Andersson hem toe. “Zweden natuurlijk, wie anders?”, reageerde Djordjic verontwaardigd. “Wat is dit voor iets? Ga jij iets anders beweren? Waarom ben je zo agressief? Welk ander land zou ik vertegenwoordigen? Jij bedoelt Servië, niet? Is het dat wat je beweert?”

De discussie ontspoorde helemaal. Andersson maakte wegwerpgebaren en verweet Djordjic “dat hij onzin zat uit te kramen na een match die met 5-0 werd gewonnen.” Gênant.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners