Op de wegen zijn roze hartjes geschilderd als steunbetuiging voor Lara (3) die tegen kanker strijdt.© Carlo Coppejans, Peter Malaise

Ronde voor wielertoeristen roept deelnemers op om roze te dragen voor zieke Lara (3)

Vlaamse Ardennen -

Peloton, de organisator van We Ride Flanders (de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen), roept de deelnemers op zaterdag iets roze te dragen om de kleine Lara te steunen. Intussen wordt haar naam verder op het parcours geschilderd.

Peter Malaise

Lara, net geen drie jaar oud, lijdt aan een zeldzame vorm van leukemie. De behandeling slaat voorlopig niet aan. Vorig jaar tijdens de Ronde sierden her en der roze ballonnen het parcours, het gevolg van een oproep van de familie om aandacht te creëren rond de ziekte.

“Laura’s vader Pieter nam toen al de beslissing om dit jaar de langste afstand van We Ride Flanders te rijden, samen met zes vrienden”, zegt Marl Vansteenkiste van organisator Peloton. “Hij wil tonen dat hij wil meestrijden met zijn dochtertje. Samen met hem en de familie roept de organisatie de deelnemers op om met a touch of pink aan de start te staan van de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Er worden ook rijsttaartjes en roze wielertruien verkocht en een crowdfunding opgezet om het Kinderkankerfonds te steunen.”

Aangeboden door onze partners