© Toon Royackers

Gebreken aan auto voor herkeuring moeten pas na jaar opnieuw gecontroleerd worden

Veel gebreken die nu aanleiding geven tot een herkeuring, zullen binnenkort pas na een jaar opnieuw moeten worden gecontroleerd. Dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) aangekondigd.

jvhBron: BELGA

Bij de keuringscentra komt de jongste maanden het ene probleem na het andere boven water. Na financiële malversaties enkele weken geleden, bleek er deze week sprake van ellenlange wachtrijen, tot wel zes uur. “Ik ben het reilen en zeilen bij onze keuringscentra even beu als u”, zei Peeters woensdag. Ze heeft daarom maandag een spoedoverleg met sectororganisatie GOCA.

Na de paasvakantie vertrekt er een instructie naar de keuringscentra om automobilisten voortaan een jaar de tijd te geven om zich opnieuw aan te bieden voor een groot deel van de gebreken die aanleiding geven tot herkeuring. Het gaat om zaken die de verkeersveiligheid niet rechtstreeks in gevaar brengen, zoals de afstemming van de lichten, versleten ruitenwissers of een te hoge emissie. 

“Want ik begin de indruk te krijgen dat de werking van de keuringscentra stilaan op een verdienmodel gebaseerd is”, zei de minister.

Aangeboden door onze partners