Mannen die buschauffeur zwaar toetakelden week na feiten nog spoorloos.© rr

Mannen die buschauffeur zwaar toetakelden week na feiten nog spoorloos

Genk -

De twee mannen die vorige week woensdag een buschauffeur zwaar toetakelden in Genk, blijven spoorloos. De recherche van de PZ CARMA heeft intussen bijkomende beelden verzameld en veiliggesteld. Ze hopen aan de hand daarvan de daders te identificeren.

Mireille Maes

Vorige week woensdag kreeg het slachtoffer klappen van twee passagiers nadat hij een van de mannen een opmerking had gegeven over vapen op de bus. Een dag later brak er een spontane staking uit bij De Lijn.

Marijke Teunis, woordvoerder parket Limburg: “Op de initiële camerabeelden waarover de recherche beschikte, was weinig te zien. Geen vluchtende daders, geen beeld van de feiten. De afgelopen dagen is de recherche dan op zoek gegaan naar nieuwe beelden uit de buurt. Kwestie dat ze niet zouden gewist worden. Intussen zijn een deel van die beelden geanalyseerd. Er wordt dus voort gezocht om zo iemand te identificeren. Het onderzoek is nog volop bezig.”

Samenwerking

In dit onderzoek wordt nauw en goed samengewerkt met De Lijn. “Welke abonnementen werden die dag op die bewuste lijn gescand? Wie zat op de bus met een ticket dat via sms werd gekocht? Aan de hand van de informatie die De Lijn met ons deelt, hopen we getuigen en ook de daders te vinden. We weten dat het niet helemaal sluitend is. Dat er altijd zwartrijders zijn. Maar met al die informatie geraken we al een stuk verder en hopen we de zaak op te lossen.”

Aangeboden door onze partners