Myriam Lechien© Getty Images

Bekende Waalse barones doodgeschoten door stiefzoon

Barones Myriam Ullens, een in Wallonië bekende zakenvrouw, is woensdagochtend doodgeschoten door haar stiefzoon. Dat meldt La Dernière Heure, en wordt bevestigd door het parket van Waals-Brabant.

jvhBron: La Dernière Heure, La Libre

Nicolas Ullens (58) schoot de 71-jarige vrouw woensdagochtend omstreeks 10 uur om een ​​nog onbekende reden dood, voor de woning van zijn vader en zijn tweede vrouw in het Waals-Brabantse Ohain. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten voor de vrouw.

Een parketmagistraat, het gerechtelijk labo, een wetsdokter, en een ballistisch expert kwamen ter plaatse. Ullens werd aangehouden en wordt ondervraagd, hij moet woensdag nog voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Erfeniskwestie?

Baron Guy Ullens is een Belgische zakenman, mecenas, filantroop en verzamelaar van hedendaagse kunst. Door gespecialiseerde bronnen wordt zijn fortuin geschat op meer dan 2 miljard euro. Het koppel staat in Wallonië vooral bekend om hun indrukwekkende kunstverzameling en hun liefdadigheidsacties.

De vrouw lag al langer in conflict met haar schoonzoon omtrent enkele erfeniskwesties. Volgens sommige bronnen zou de vrouw het fortuin van haar echtgenoot, die een beroerte heeft gehad, namelijk verkwisten.

Nicolas Ullens is een voormalige agent van de Belgische Staatsveiligheid. Zijn naam werd genoemd tijdens een onderzoek naar schending van het beroepsgeheim.

Aangeboden door onze partners