Onyedika gaf de G-sporters enkele tips mee.© Club Brugge

Eerst de middelvinger, nu het voorbeeld: Onyedika trapt balletje met G-sporters van Club Brugge

 Als volleerd coach stond middenvelder Raphael Onyedika woensdag op het veld bij de G-ploeg van Club Brugge: hij bracht hen de nodige “tips en tricks” bij. De sessie was een gevolg van zijn middelvinger op Antwerp.

Junior Verbeeke

Even terug naar 5 februari 2023 en een verhitte topper tussen Antwerp en Club Brugge. Na affluiten gaan de poppen aan het dansen en trakteert Raphael Onyedika de thuisaanhang drie keer op een middelvinger. Volgens het Club-kamp het gevolg van gezangen aan het adres van Onyedika, die toen overigens niet bestraft werd. Ook Ritchie De Laet (Antwerp) vond het toen nodig om zijn middelvinger op te steken.

LEES OOK. Club Brugge-speler Raphael Onyedika reageert met middelvinger (3x) op gezangen

Interne oplossing

Club Brugge had daags na die wedstrijd een gesprek met Onyedika, en besloot om de zaak intern op te lossen. De middenvelder zou een trainingsessie van de Brugse G-ploeg leiden. Dat is een voetbalteam voor mensen met een beperking. (lees verder onder de foto)

De Nigeriaan stemde volmondig in met het initiatief, en dook woensdag plots op tussen de enthousiaste G-sporters. “Hij gaf onze spelers enkele tips en tricks mee”, klinkt het op de socials bij Club Brugge. En achteraf was er natuurlijk nog tijd voor een leuke groepsfoto.

Aangeboden door onze partners