© REUTERS

Olympisch zwemkampioen Adam Peaty drukt door mentale problemen op pauzeknop: “Ik ben mezelf niet meer”

Meervoudig olympisch zwemkampioen Adam Peaty kampt met mentale problemen en zal daarom niet deelnemen aan de Britse zwemkampioenschappen in april. Peaty bevestigde het nieuws via Instagram.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Zoals sommigen misschien weten heb ik de afgelopen jaren geworsteld met mijn mentale gezondheid en ik denk dat het belangrijk is om daar eerlijk over te zijn”, aldus een openhartige Peaty. “Ik ben moe, ik ben mezelf niet meer en ik geniet niet meer van de sport zoals ik de afgelopen tien jaar heb gedaan.”

“Sommigen noemen dit misschien een burn-out. Ik weet alleen dat ik de afgelopen jaren niet de antwoorden heb gekregen die ik zoek”, gaat de 28-jarige Brit verder. “Met hulp weet ik nu hoe ik het gebrek aan balans in mijn leven kan aanpakken.”

Peaty benadrukte in zijn bericht nog dat hij op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs wel van de partij wil zijn. “Hoewel ik blijf trainen, heb ik besloten me terug te trekken uit de Britse zwemkampioenschappen volgende maand. Dit met als enige doel om in Parijs op de Olympische Spelen van 2024 zo goed mogelijk te presteren.”

Aangeboden door onze partners