Ruben Blommaert met Alisa Efimova op het voorbije WK© AFP

Vorige week nog tiende op het WK, nu stopt Ruben Blommaert kunstschaatscarrière na onvrede met partner

Ruben Blommaert heeft donderdag op sociale media verrassend het einde van zijn carrière aangekondigd. De 31-jarige Bruggeling, die op internationaal niveau sinds 2011 uitkwam voor Duitsland, werd vorige week nog tiende bij de koppels op het WK kunstschaatsen in het Japanse Saitama. Op het EK eind januari viel hij als vierde net naast het podium.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Blommaert kwam echter niet meer goed overeen met zijn partner Alisa Efimova. “Dit was een seizoen met meer dieptepunten dan hoogtepunten”, verklaarde Blommaert op Instagram.

Hij vormde de voorbije drie jaar een duo met de Fins-Russische Efimova. Hun doel was kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in 2026 in Italië, in Milaan en Cortina d’Ampezzo. Maar hun verstandhouding was niet meer honderd procent. “Ik heb het plezier altijd meer gewaardeerd dan de resultaten”, legde Blommaert uit. “We hebben een andere benadering van hoe we onze sport willen beoefenen. Dat is oké, maar het lukt me niet meer om dagelijks samen te werken.” Blommaert had in het verleden al veel verschillende partners. “We spreken niet vaak over mentale gezondheid, maar de voorbije weken/maanden was ik niet meer op een goeie plek.

Ook financiële redenen speelden een rol. Blommaert, tweevoudig Duits kampioen, ziet er tegenop de voorbereiding op een nieuw seizoen zelf te financieren nu de Duitse bond geen geld heeft. Hij wil zijn loopbaan als coach voortzetten.

Aangeboden door onze partners