© © Marco Piraccini

Beyoncé live op paardenhaar in Hasselt

Hasselt
Christof Rutten

Ooit stond Beyoncé in Hasselt op een podium, toen nog met Destiny’s Child. Dat was destijds (anno 2005) in wat nu de Trixxo Arena is. Nu kan je haar weer live horen in Hasselt, of toch haar muziek, maar in een aangepaste versie. Op maandag 15 mei speelt Wooden Elephant het album Lemonade van Queen B in cultuurcentrum Hasselt.

(lees verder onder de video en foto)

© rr

Wooden Elephant is het collectief van Ian Anderson, die eerder onder andere samenwerkte met Frank Ocean en Jonny Greenwood van Radiohead als lid van het London Contemporary Orchestra. Je hoort hem ook op A moon shaped pool van Radiohead.

Wooden Elephant speelt geen nummers. Wooden Elephant speelt albums. Meer precies: Wooden Elephant speelt elektronische albums op ‘klassieke’ of analoge instrumenten van hout, staal en paardenhaar. Strijkers dus. Ze deden dat al met Homogenic van Björk en Kid A van Radiohead en nu met Lemonade, het wraakalbum van Beyoncé uit 2016 waarop ze haar destijds overspelige vent Jay Z een lel om zijn oren gaf.

Let op de datum: het kwintet speelt het album één dag na de passage van Beyoncé in België. Misschien komt ze nog wat meezingen, de weg naar Hasselt kent ze al. Iemand nog een tip voor een frituur? Tickets en info: www.ccha.be cru

Aangeboden door onze partners