In de oefenwedstrijd tegen Beerschot stond Oyen al op het veld, maar tegen Dender zal hij zijn eerste officiële speelminuten maken na zijn kruisbandblessure.© Dick Demey

Luca Oyen maakt na acht maanden comeback en wordt 37ste(!) speler die dit seizoen in actie komt bij Jong Genk

Na een vrij weekend is Jong Genk klaar voor het laatste deel van operatie redding. Luca Oyen maakt vrijdagavond (20 uur) op bezoek bij Dender zijn officiële comeback. Hij wordt al de 37ste(!) speler die coach Hans Somers dit seizoen het veld opstuurt.

Jimmy De Schrijver

Op de openingsspeeldag (24 juli) tegen Club Brugge scheurde Luca Oyen bij de A-ploeg de voorste kruisband van zijn linkerknie. Vanavond, acht maanden later, zal hij voor het eerst opnieuw een officiële wedstrijd spelen. “We zijn blij dat hij weer inzetbaar is en dat hij zijn sportieve ambities kan bijstellen”, is trainer Hans Somers opgetogen.

Jong Genk staat voor een tweeluik tegen Dender, dat met Timmy Simons sinds anderhalve maand een nieuwe trainer heeft. “Hier en daar zijn er wat verschillen, maar het blijven dezelfde spelers. Dender speelt ook met open vizier, het wordt sowieso een leuke wedstrijd”, voorspelt Somers.

37 spelers

Oyen wordt straks de 37ste speler die dit seizoen tussen de lijnen zal staan bij Jong Genk. “Een opmerkelijk aantal”, lacht de coach. “Veel spelers kregen kansen. Het was een uitdaging om dat allemaal te managen. Voetballend paste iedereen in het plaatje, maar niet iedereen had dezelfde automatismen. Toch hebben we vaak goed gevoetbald. Ook voor de club is dit een leerjaar. Voor elke speler maken we een eindbalans en zetten we positieve stappen naar de toekomst.”

Zes afwezigen

Trainer Hans Somers mist zes pionnen door blessures of schorsing. Jay-Dee Geusens (knie) en Nolan Martens (enkelbreuk) komen dit seizoen niet meer in actie. Kamiel Van de Perre (enkel) en Dario Cutillas-Carpe (hamstrings) zijn nog niet fit. Matias Galarza en Victory Beniangba zitten hun laatste van drie schorsingsdagen uit. Jong Genk heeft met nog zes wedstrijden te gaan één punt minder dan Dender en zeven punten meer dan hekkensluiter Virton. De verwachte kern: Leysen, Penders, Stevens, De Boeck, Rommens, Didden, Dierckx, A. Et-Taïbi, Al Mazyani, Caicedo, Akpan, Bangoura, Rotundo, Toma, Arabaci, Nuozzi, Yayi Mpie, John, Oyen.

Aangeboden door onze partners