© BELGA

Michael Geerts sneuvelt in Rijsel in het dubbelspel

Michael Geerts heeft zich donderdag op het Challengertoernooi in het Franse Rijsel (hard/118.000 euro) niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het dubbelspel.

Bron: BELGA

Aan de zijde van de Duitser Niklas Schell verloor hij met 6-3 en 7-6 (7/5) van de Duitse Jamaicaan Dustin Brown en de Pakistaan Aisam-Ul-Haq Qureshi. Brown en Qureshi zijn het tweede reekshoofd in het dubbelspel in Rijsel. De partij duurde een uur en 32 minuten.

In het enkeltoernooi plaatste Michael Geerts (ATP 233) zich woensdagavond wel voor de kwartfinales. Hij versloeg in zijn tweede ronde de Fransman Kyrian Jacquet (ATP 455) in twee sets (6-3 en 6-1).

Geen kwartfinale voor Raphael Collignon

De 21-jarige Luikenaar moest in zijn tweede ronde na een uur en 41 minuten tennis in drie sets (3-6, 6-3 en 6-2) de duimen leggen voor de Franse kwalificatiespeler Maxime Janvier (ATP 346).Woensdag stuntte Collignon nog in de eerste ronde door de Fransman Benoit Paire (ATP 170), het zesde reekshoofd en de voormalige nummer achttien van de wereld, te kloppen in drie sets (6-2, 3-6 en 6-4).

Aangeboden door onze partners