Remco Evenepoel.© AFP

Remco Evenepoel surprise van de chef voor de Ronde? Niets van aan: wereldkampioen vertrokken naar de Teide

Remco Evenepoel is vanmorgen naar de Teide afgereisd, waar hij een hoogtestage houdt met enkele jongens van de ploeg waaronder onze landgenoten Louis Vervaeke, Ilan Van Wilder en Pieter Serry. Pas enkele dagen voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag 23 april komt de wereldkampioen van de vulkaan af.

Hugo Coorevits

    In de Vlaamse Ardennen zoemde het bij sommige andere teams zowaar dat Remco Evenepoel wel eens de surprise van de chef voor zondag kon zijn. Bij Soudal-Quick-Step konden ze een schaterlach niet onderdrukken. “Ooit rijdt hij wel eens de Ronde van Vlaanderen, maar dit jaar niet”, zei de teamleiding.

    Vrijdagmiddag maakt Patrick Lefevere pas zijn ploeg bekend voor de Ronde. Dat doet hij in de gebouwen van sponsor Quick-Step, die een kwarteeuw sponsorschap viert. De zeven renners komen uit de negen namen: Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Kasper Pedersen, Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Tim Declercq, Davide Ballerini, Bert Van Lerberghe en Tim Merlier, maar in principe vallen de Belgische kampioen en zijn lead-out af. Merlier deed donderdagmiddag wel de verkenning van de Ronde van Vlaanderen mee nadat hij eerst bij de kinesist was geweest om zijn door een val in Dwars door Vlaanderen geraakte heup te behandelen. De kans dat Merlier Roubaix rijdt, neemt daarentegen wel toe.

    Florian Sénéchal en Kasper Asgreen.© BELGA

    Tim Merlier.© BELGA

    Aangeboden door onze partners