Heynen en co wonnen eerder dit seizoen met 0-1 in Leuven. Goaltjesdief Gonzalez en zijn ploegmaats waren onmachtig.© BELGA

Ook bezoekers staan zondag onder druk in Genk: cijfers niet in voordeel van OH Leuven

Na een nederlaag en twee gelijke spelen snakt leider KRC Genk zondag in de thuismatch tegen OH Leuven naar een deugddoende driepunter. Maar ook de gasten staan onder druk: voor hen is het alles of niks, willen ze nog naar play-off 2. En de cijfers spreken niet in hun voordeel.

Marnik Geukens

Onmachtig

De Thaise King Power Group wil met OH Leuven de Belgische top bestoken. Coach Marc Brys orakelde twee jaar geleden nog op tv in Extra Time dat de Leuvenaars - naar het voorbeeld van zusterclub Leicester City - in 2024 de titel willen ambiëren.

Daarvoor zal OH Leuven volgend seizoen een gigantische stap moeten zetten. Want dit jaar laat de ploeg van Brys het vooral in de topaffiches afweten. Op KRC Genk krijgt OH Leuven de tiende en laatste kans om een match te winnen tegen een lid van de top vijf. Tot nu toe bedraagt de schrale oogst 3 op 27, de vrucht van gelijke spelen thuis tegen AA Gent en Antwerp plus eentje op Club Brugge. De heenmatch tegen KRC Genk verloor een onmachtig OHL met 0-1, via een goal van Onuachu op assist van - hoe raadt u het - Mike Trésor.

Marc Brys vertelde twee jaar geleden in ‘Extra Time’ dat OHL in 2024 de titel ambieert. Dan zal de club nog een gigantische stap moeten zetten.© Vel

Historisch

Om zondag te stunten in de Cegeka Arena zullen Siebe Schrijvers en co geschiedenis moeten schrijven. Genk is niet meteen de favoriete tegenstrever van de Leuvenaars, die van de 13 onderlinge duels er welgeteld eentje wonnen: de omstreden 2-1 na een strafschop van Kaba in blessuretijd vorig seizoen.

In Genk won OH Leuven nog nooit. Het pakte via twee gelijke spelen en vier nederlagen 2 op 18. Vorig seizoen werd het 4-0, maar de vier doelpuntenmakers hebben intussen allemaal de huidige leider verlaten: Bongonda, Onuachu, Ito en Thorstvedt.

OHL won in 13 confrontaties slechts 1 keer tegen Genk. Deze Sory Kaba zorgde daar vorig seizoen in blessuretijd vanop de stip voor.© Dick Demey

Laatste kans

Niet alleen de thuisspelers staan onder druk, voor de bezoekers is het zelfs de match van de laatste kans op een ticket voor de Europe Play-offs. OH Leuven (39 punten) deelt momenteel de elfde plaats met STVV. De kloof met nummer acht Anderlecht (42) bedraagt slechts drie punten, maar ook Charleroi en Cercle Brugge (beiden 41) moeten nog worden ingehaald. De Zebra’s hebben bovendien twee winstmatchen meer en mogen na een juridische kunstgreep zelfs nog hopen op een extra wedstrijd tegen KV Mechelen.

Siebe Schrijvers en co kunnen zich in hun strijd om een ticket voor play-off 2 amper nog puntenverlies permitteren.© BELGA

OH Leuven zal bijgevolg minstens 10 en idealiter 12 punten moeten puren uit zijn laatste vier matchen om nog aanspraak te kunnen maken op dat laatste ticket voor play-off 2. Dit seizoen kon het slechts één keer een reeksje van 10 op 12 neerzetten. Tegenstrevers in de heenronde waren toen Charleroi, Anderlecht, Oostende en Standard. Die laatste twee clubs staan - na Genk uit en KV Mechelen thuis - nog een tweede keer op het menu in april.

Aangeboden door onze partners