En toen was er een gat in de Oude Kwaremont© Peter Malaise

Kasseisteen Oude Kwaremont gestolen tijdens verkenning Wout van Aert: “Wat kun je daar nu mee aanvangen?”

Kluisbergen -

Een onverlaat is donderdagmiddag aan de haal gegaan met een kassei van de Oude Kwaremont, een van de belangrijke hellingen van de Ronde van Vlaanderen. De diefstal moet gebeurd zijn tijdens de verkenning door de ploegen.

Peter Malaise

Op donderdag verkennen veel ploegen het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Aan het plein van de kerk van Kwaremont staan dan telkens veel kijklustigen. Zeker als ene Wout van Aert zich op het parcours begeeft, komen er veel supporters kijken.

Om 10 uur donderdagmorgen was de Oude Kwaremont nog intact, om 12.45 uur was er een gat in het wegdek. Eén kassei was tijdens de verkenningen van de ploegen simpelweg verdwenen. “Het gebeurt nog”, zegt burgemeester Philippe Willequet (Gemeentebelangen).

Vervangen

“Ik heb de opdracht gegeven om de steen vrijdagmorgen al te vervangen, want zodra er een gat is, is het gemakkelijker om andere stenen eruit te halen. En het is niet de bedoeling om de renners zondag over een gat in het wegdek te laten rijden.”

“Waarom mensen dit doen, daar stel ik me wel vragen bij. Wat kun je nu aanvangen met zo’n kasseisteen”, zo vraagt de burgervader zich af.

Aangeboden door onze partners