© AP
Premier League laat niet langer clubeigenaars toe die mensenrechten schenden
Personen die zich schuldig maken aan mensenrechtenschendingen zullen niet langer clubeigenaar in de Premier League kunnen zijn. Die deal werd donderdag beklonken.
De competitie heeft nu de macht om mensen het eigenaarschap te ontzeggen als ze onderzocht worden voor hun gedrag. De Premier League kreeg bakken kritiek te slikken nadat het Publieke Investeringsfonds van Saoedi-Arabië toegelaten werd om Newcastle over te nemen, ondanks de verschrikkelijke mensenrechtensituatie in het land.
Verder zal een persoon of bedrijf dat onderworpen wordt aan sancties van de overheid niet aan het roer kunnen staan in de Premier League. Ook criminele daden als geweld, corruptie, fraude, belastingontduiking en haatmisdaden werden opgenomen als diskwalificaties.
Daarnaast zullen beslissingen genomen door de raad van bestuur van de Premier League herzien worden door een nieuw, onafhankelijk panel. Het nieuwe proces moet vooral meer transparantie bieden.
200 miljoen verdiend met amper 9 miljoen aan lonen: hoe het sprookje van Luton Town net door het wanbeleid uit het verleden tot stand kwam
Opvallend: Manchester United wil Engels international Harry Maguire 11 miljoen euro (!) betalen om te vertrekken
Nederlands international Mark Flekken tekent voor vier seizoenen bij Brentford
Delirium in Liverpool, drama voor onze Leicester-Belgen: Everton wendt degradatie af op slotspeeldag, Leicester en Leeds zakken naar Championship
Sprookje Luton Town ei zo na overschaduwd door drama, ex-keeper Club Brugge: “Het was hartverscheurend om te zien”