© Dick Demey

Wouter Vrancken: “Eerste plaats interesseert ons pas echt op laatste dag van play-offs”

KRC Genk is klaar voor de eerste van twee eindspurts, verzekert Wouter Vrancken. Zondag luidt een thuismatch tegen OH Leuven een stevig vierluik in, dat de reguliere competitief afsluit. “Van nervositeit is geen sprake.”

Marnik Geukens

Na twee gelijke spelen en één nederlaag wil de leider zondagmiddag (aftrap 13.30 uur) aanpikken met een overwinning. “Daarvoor moeten we opnieuw efficiënter zijn in beide grote rechthoeken”, beseft coach Wouter Vrancken, die tegenstrever OH Leuven in geen geval onderschat. “Ze beschikken, zeker op offensief vlak, over heel veel individuele kwaliteiten. Een ploeg die nog strijdt om een ticket voor de play-offs en daar zeker zijn plaats in heeft.”

Kampioen

De mindere resultaten van de voorbije weken en de geslonken voorsprong op naaste achtervolger Union hebben niet voor nervositeit gezorgd, verzekert Vrancken. “Daar heb ik nog helemaal niks van gemerkt. We hebben ook niets te verdedigen op dit moment. Die eerste plaats interesseert ons pas echt op de laatste dag van de play-offs.”

© Dick Demey

Met andere woorden: Wouter Vrancken wil kampioen worden. “Wij streven altijd het hoogste doel na, als we aan een competitie beginnen. Dat zal niet anders zijn in de play-offs. maar die zitten nog niet in ons hoofd. De volledige focus gaat naar OH Leuven. Ook de rest van de reguliere competitie wordt nog pittig met tegenstrevers als Standard, Anderlecht en Charleroi. Maar ik zie dat als een voordeel, wij kunnen niet verslappen in de aanloop naar de play-offs.”

Frisse kopjes

Vrancken zag zijn dertien internationals blessurevrij terugkeren, ook de thuisblijvers kregen een drietal dagen vrij om met een fris hoofd twee loodzware maanden aan te vatten.

“De mentale rust heeft iedereen deugd gedaan. De meeste internationals zetten ook goeie prestaties en resultaten neer. Degenen die minder speelden, zoals Hrosovsky, hebben zelfs individueel extra getraind. Het zegt veel over de werkethiek in deze groep.”

Wat Vrancken van Oyen zag in de oefenpot tegen Beerschot stond hem aan.© Dick Demey

Oyen misschien in kern

Tegen OH Leuven mist Genk naast de geschorste Galarza en Carstensen (twee weken out) nog zijn nieuwe spits Arokodare, die een extra troef moet worden in de play-offs. “Tolu trainde nog niet op het veld maar zijn revalidatie verloopt naar wens. Hopelijk is hij zelfs op het eind van de reguliere competitie al inzetbaar. Luca Oyen maakt vrijdagavond zijn rentree met Jong Genk. Komt hij goed door die match, dan neem ik hem zondag misschien al op in onze wedstrijdkern. Want wat ik zag in de oefenmatch tegen Beerschot was heel positief. Luca was meteen mee in de principes en liet zich onbevreesd gelden in de duels.”(mg)

Aangeboden door onze partners