© BELGA

Frank Boeckx stopt per direct als keeperstrainer bij Anderlecht: “Dit was een zeer moeilijke beslissing”

Opmerkelijk nieuws bij Anderlecht: Frank Boeckx (36) stopt als keeperstrainer. Dit weekend tegen Eupen zou al zijn laatste match zijn.

Jurgen Geril, Vincent Van Genechten

Boeckx leverde nochtans goed werk af, want met Bart Verbruggen stond er dit seizoen een heel talentvolle doelman op en ook Hendrik Van Crombrugge werkte graag met ‘Frank the Tank’.

“Dit was een zeer moeilijke beslissing, want ik heb me altijd met veel enthousiasme ingezet en ik heb het volste vertrouwen in de richting die de club uitgaat. Ik heb twee teams die me na aan het hart liggen: Anderlecht en mijn gezin. Mijn gezin heeft me nu iets meer nodig. Ik wil de club bedanken voor de kansen die ze me hebben gegeven en ik zal altijd blijven supporteren voor RSC Anderlecht.”

© BELGA

De club is al in gesprek met zijn opvolger, die nog dit seizoen zal overnemen en waar binnenkort over zal worden gecommuniceerd. In de tussentijd is er een tijdelijke, interne oplossing gevonden om de training en begeleiding van de doelmannen te verzekeren.

“Frank is een geliefd figuur binnen de club, gezien zijn palmares als voormalig doelman van de eerste ploeg en zijn rol in de laatste jaren bij zowel de RSCA Futures als bij de eerste ploeg”, aldus CEO Jesper Fredberg. “We hebben geprobeerd een oplossing te vinden om Frank aan boord te houden, maar we respecteren zijn wens en die van zijn familie. We zijn hem hoe dan ook erg dankbaar voor zijn inzet, en we hopen hem snel terug te zien.”

Aangeboden door onze partners