© Alamy Stock Photo

Onze tv-tips: een gevaarlijke haai, Oscarmateriaal en een sinister verhaal

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Jaws

VTM4, zo, 20.35u

Een badplaats wordt geplaagd door aanvallen van een enorme witte haai. De sheriff wil het strand sluiten, maar de burgemeester verzet zich. Met het nieuwe vakantieseizoen voor de deur wil hij de zaak in de doofpot stoppen. De beroemde Amerikaanse thriller van regisseur Steven Spielberg is bijna een halve eeuw oud, maar verliest niet aan kracht. De film won destijds drie Oscars.(tove)

© Alamy Stock Photo

Dances with Wolves

Play6, zo, 22.30u

In zijn regiedebuut portretteert Kevin Costner de oorspronkelijke bewoners van Amerika anders dan lange tijd gangbaar was in Hollywood. Hij speelt een luitenant uit het Amerikaanse leger die zijn hart verpandt aan de bijzonder nobele autochtonen, en aan de eerste de beste witte vrouw die hij er tegenkomt. De film kreeg zeven Oscars, waaronder eentje voor het mooie camerawerk van Dean Semler. (tove)

The Dissident

Canvas, zo, 20u

Op 2 oktober 2018 stapt journalist Jamal Khashoggi het Saoedische consulaat binnen in Istanboel. Hij komt nooit meer buiten. In deze docu onthult regisseur Bryan Fogel het web van bedrog en machtsmisbruik achter deze moord. Hij krijgt ongekende toegang tot het bewijsmateriaal. Elk bewijsstuk wijst naar kroonprins Mohammed Salman, die ver gaat om het verhaal in de doofpot te stoppen. (tove)

Aangeboden door onze partners