© BELGAIMAGE

Silvio Proto genoemd als nieuwe keeperstrainer bij Anderlecht, ook nieuwe functie voor oud-spits?

Een onverwacht vertrek bij Anderlecht. Frank Boeckx (36) stopt als keeperstrainer bij paars-wit en zit zondag tegen Eupen een laatste keer op de bank. Silvio Proto (39) wordt genoemd als opvolger.

jug, ybw

Een opmerkelijke verschuiving bij paars-wit, want met Bart Verbruggen werd dit seizoen al een enorm keeperstalent gelanceerd. Boeckx stopt om privéredenen en geeft aan dat hij nu bij zijn gezin moet zijn. In de toekomst sluit RSCA een nieuwe samenwerking niet uit, maar het speurt ondertussen naar een vervanger. Daarbij valt de naam Silvio Proto. De ex-goalie runt nu een keepersschool.

Ook bij de RSCA Futures kan er volgend seizoen trouwens een nieuwe naam aan boord gehaald worden. Ex-spits Nicolas Frutos (41) is een kandidaat om de staf te versterken. 

Van Crombrugge depanneert

Frank Boeckx zit morgen voor het laatst op de bank als keeperstrainer van Anderlecht. Paars-wit zoekt naar een vervanger en Silvio Proto wordt genoemd. Die is gepolst en heeft interesse in de job, maar er is geen grote haast bij. Voorlopig wordt er naar een interne oplossing gekeken. Zo zou Hendrik Van Crombrugge eerst een soort van dubbelfunctie krijgen. Die van reservekeeper, maar tegelijk depanneur als doelmannencoach. Dit in eerste instantie tot er een vervanger is.

Aangeboden door onze partners