© gvb

Vrijwilliger wil Ekselse missionaris Pol Feyen aan vrachtwagen helpen

Hechtel-Eksel -

De bedoeling is dat zo snel mogelijk een tweedehands vrachtwagen vertrekt naar het werkgebied van de Ekselse missionaris Pol Feyen in Kinshasa. Vrijwilliger en oud-koloniaal Thierry Philippe zamelt fondsen in om het transport mogelijk te maken.

Geert Van Baelen

“Midden januari kreeg ik de vraag van pater Pol of ik niet kon uitkijken naar een goede tweedehands vrachtwagen. Hun huidige voertuig was helemaal versleten”, schetst Ekselaar Thierry die eerder al met de steun van onder andere het Peltse bedrijf APK drie containers vol hulpgoederen zoals schoolmateriaal naar ginder kon verschepen. “Ik ben beginnen rondhoren. Via APK kwam ik in contact met Smeets in Bree waar ik een overeenkomst kon maken voor een cabine met chassis. Op het chassis kunnen ze ginder hun beste container monteren.”

Thierry moet nu de nodige fondsen zien te verzamelen. “Ondanks een mooie korting voor het goede doel, gaat het nog altijd om een bedrag van vijftienduizend à zeventienduizend euro. Het transport vanaf de haven in Antwerpen naar de havenstad Matadi in Congo, zullen we immers ook moeten bekostigen. Het bisdom wil het voertuig financieren, maar we zijn nog op zoek naar een de laatste 8.000 euro voor het transport. Dit bedrag zal ik onder andere via acties in scholen proberen te verzamelen, maar ook giften zijn welkom. Een vrachtwagen is essentieel voor het werk van Pol ginder, en nodig voor het vervoer van allerhande hulpgoederen. ” gvb

Wie Thierry in zijn opzet wil helpen kan hem contacteren via thierry.myriam@telenet.be 

Aangeboden door onze partners