Waterstraat komt weer blank te staan door een lokaal hevig onweer

Bewoners in de Waterstraat en omgeving (Kruispunt met Wijngaardstraat) houden hun hart weer vast nadat een lokaal hevig onweer losbarstte na 18.15 uur kwam de straat weer blank te staan omdat het overtollige water niet goed genoeg kon wegstromen. Aan het huisnummer 106 was de wateroverlast het ergste.

Ben Paelstermans

Enkele Bewoners beweren dat het eens te wijten zou kunnen zijn door de verkeersdrempel die er aangemaakt is. Ter hoogte van deze wateroverlast was er dan ook geen verkeer meer mogelijk voor een bepaalde tijd, meeste wagens maakten rechtsomkeer.

Meeste bewoners hebben erger kunnen voorkomen door zelf het overtollige water weg te krijgen door middel van een bezem. Na een tocht door de Waterstraat en de Wijngaardstraat merkte ik veel bewoners op die schade in garages, veranda’s en kelders hadden, waar ze stevig nog doorwerkten om het overtollige water weg te krijgen, meeste bewoners zijn het al gewoon, maar ditmaal kwam de bui heel snel en stevig, de bewoners houden de toestand nauw in de gaten, want op dit moment tijdens het schrijven barst weeral een lokaal onweder los.

Niet te Missen