Twee op de drie webwinkels van plan dit jaar meer personeel aan te werven

De verkoop via webwinkels blijft stijgen. Het merendeel van de handelaars denkt dat het aantal elektronische aankopen in 2013 nog verder zal toenemen, en dat die bedrijven zullen groeien. Daarom zijn twee op de drie webwinkels van plan om dit jaar extra personeel aan te werven.

belga.be

Consumenten kochten het afgelopen jaar drie keer meer via smartphones en tablets, de zogenaamde m-commerce, dan in 2011. Dat meldt BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, vandaag in een persbericht.

"Het vertrouwen van de online handelaars was nog nooit zo groot: 90 procent van de bedrijfsleiders verwacht voor dit jaar een verdere toename", zegt BeCommerce. De meesten (84 procent) verwachten dat die evolutie zich ook in 2014 zal voortzetten. Patricia Ceysens, voorzitter van BeCommerce, meent dat online handel zich "langzaam maar zeker ontwikkelt tot een volwaardige tak van onze economie. Dit betekent dat de handelaars in de toekomst hun online en offline activiteiten slimmer op elkaar moeten afstemmen."Een kwart van de bedrijfjes stelt tussen 6 en 10 mensen tewerk. Bedrijven met 11 tot 20 en 2 tot 5 personeelsleden komen op plaatsen twee en drie, met elk 21 procent. In 2011 vormden bedrijfjes met 2 tot 5 personeelsleden nog de hoofdmoot, met 37 procent. Dit jaar wil twee derde van de bedrijven extra personeel aanwerven. Ze zoeken vooral naar IT'ers en online marketeers.Het stijgende succes van webwinkels is onder meer te wijten aan de groeiende populariteit van aankopen via smartphones of tablets. "Het voorbije jaar kochten consumenten drie keer vaker via mobiele toestellen dan in 2011", maar concrete cijfers werden niet genoemd. Voor het onderzoek ondervroeg BeCommerce 550 online shops.

Aangeboden door onze partners