Drukke tijden voor de jonge ondernemers van Sint-Maria

Op woensdag 22 mei vertegenwoordigden de leerlingen van 4Handel met hun Jieha-onderneming Fair Talent onze provincie op de Vlaamse finale in het Stripmuseum in Brussel. Ze brachten een duidelijke presentatie van hun bedrijfje en doorstonden vlot de vragenronde van de jury.

Lieve Maesen

Daarna was het wachten op de einduitslag. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar Vitrum uit Leuven, maar Fair Talent werd wel laureaat in de categorie team spirit. Ze werden geprezen om hun ondernemingszin en creativiteit. Het was een fijne en leerrijke dag voor de leerlingen en de begeleidende leerkrachten.

Op donderdag 23 mei sloten de twee groepen van 4 Handel hun Jieha-project (Jong Initiatief voor Ethische Handel) af met een eindpresentatie voor ouders, directie en leerkrachten. Blind Trade en Fair Talent konden een cheque van maar liefst 1.170 euro overhandigen hun goede doel: de Blindengeleidehondenschool van Genk. De leerlingen van 5 Handel deden de opstart van hun minionderneming Olores. Zij zullen volgend schooljaar wellness- en verzorgingsproducten verkopen.De leerlingen van 6 Handel hielden de afsluitende aandeelhoudersvergadering van hun minionderneming Regalo. Ook zij sloten af met winst.Proficiat aan al deze jonge ondernemers!

Niet te Missen