Delhaize draagt Baron Jacobs voor als onafhankelijk bestuurder

Delhaize Groep gaat op de gewone algemene vergadering van 22 mei aan de aandeelhouders voorstellen Baron Georges Jacobs aan te stellen als onafhankelijk bestuurder. Dat heeft de raad van bestuur van Delhaize maandag beslist. Baron Georges Jacobs (62) begon zijn loopbaan in 1966 als economist bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Hij vervoegde de Belgische farmacie- en chemiegroep UCB in 1970 en is er voorzitter van het directiecomité sinds 1987. Jacobs is ook lid van de Raad van Bestuur van UCB, Bekaert, Spadel en SN Brussels Airlines. Hij is voorzitter van de werkgeversfederatie UNICE (Union of Industrial and Employers' Confederations of Europe) en lid van het directiecomité en erevoorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
Jacobs is doctor in de Rechten (UCL, België) en licentiaat Economische Wetenschappen (UCL, België) en behaalde een Masters degree in Economics (University of California, Berkeley, VS). Van een drietal bestuursleden wordt het mandaat niet hernieuwd. Het gaat om Jacques Le Clercq (73), die als lid van het directiecomité van Delhaize Groep een sleutelrol speelde in de beslissing om te investeren in Food Lion (Food Town Stores) in 1974. Hij was bestuurder bij Delhaize Groep sinds 1969. Ook Roger Boin (64) neemt na 13 jaar dienst ontslag uit de raad van bestuur, teneinde zich toe te leggen op andere activiteiten. Hugh Farrington (58) biedt, na de succesvolle afronding van de integratie van Hannaford in Delhaize Groep, eveneens zijn ontslag aan als lid van de raad van bestuur. Het ontslag zal ingaan op 7 mei. Aan de aandeelhouders wordt voorgesteld het mandaat van Pierre-Olivier Beckers (43) (directievoorzitter en afgevaardigd bestuurder), Baron de Cooman d'Herlinckhove (69), Didier Smits (41) en Frans Vreys (73) te hernieuwen voor drie jaar.

Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in drie landen. Het verkoopnetwerk telt 2.520 winkels, de groep stelt ongeveer 144.000 mensen tewerk.
Door Belga