Schlagerkoning Rex Gildo (60) kon ouder worden niet verwerken

MUNCHEN -

Rex Gildo, die zaterdagavond van de tweede verdieping van een appartement in München sprong, heeft zijn zelfmoordpoging met de dood moeten bekopen. Eergisteren overleed de populaire Duitse schlagerzanger op 60-jarige leeftijd in een ziekenhuis in München nadat hij niet meer uit een coma was gekomen.

Harrie CREMERS

BR>Rond de dood van Gildo doen inmiddels de meest wilde verhalen de ronde. Zo zou de zanger, die er steeds perfect uitzag - vandaar zijn bijnaam 'Sexy Rexy' - al lang niet meer tevreden zijn geweest over zijn uiterlijk en ook niet met zijn leeftijd.

Intimiti weten echter ook dat de zanger al geruime tijd veel liefdesverdriet had over de relatie met zijn jongere vriend Alexander. Bij hem was Gildo afgelopen zaterdagavond op bezoek. Alexander was het ook, die alarm sloeg bij de eerste hulp van het ziekenhuis toen Gildo zich opsloot in een van de kamers.

Niet alleen in Duitsland, maar ook bij zijn aanhang in de Benelux was Rex Gildo erg populair. Vijfentwintig jaar lang was hij de finalester tijdens het Duitse Schlagerfestival in het Nederlandse Kerkrade. Gildo was een 'nachtmens', die na afloop van zijn optreden graag nog wel eens tot in de vroege uurtjes wilde doorzakken. Voor 's middags twee uur was hij dan meestal ook niet uit de veren.

'Fiesta Mexicana', 'Marie Der Letzte Tanz Ist Nur Für Dich', 'Der Letzte Sirtaki' waren slechts drie van de tientallen kaskrakers, die Gildo in zijn bijna veertigjarige carrière steeds en bij elk optreden moest zingen.

De in München als Ludwig Alexander Hirtreiter geboren Rex Gildo begon zijn loopbaan als acteur. Aanvankelijk in kleine rolletjes in het theater nadat hij in zijn jeugdjaren had gezongen bij de Regensburger Domspatzen. In 1957 dan maakte hij zijn debuut in de film 'Immer Wenn Der Tag', meteen het startschot voor nog eens twintig films, zoals bijvoorbeeld 'Marina' (1960) met Jan & Kjeld en Rocco Granata.

Gildo's carrière als platenster begon in 1960 met de schlager 'Sieben Wochen Nach Bombay'. Zingen zou uiteindelijk zijn hoofdberoep worden.

In 1975 trouwde Rex Gildo, zonder enige bombarie in het geheim met zijn nicht Marion. In het conservatieve Duitsland van toen was voor een homofiele relatie geen plaats. Het kon het einde van je carrière betekenen. Vandaar dat veel Duitsers spraken van een schijnhuwelijk.

In de roddelpers werd zijn naam pas drie jaar geleden voor de eerste keer genoemd nadat de zanger was aangevallen door zijn hond, een boxer, en met verwondingen naar het ziekenhuis moest. «Dat komt ervan als je te veel gedronken hebt en uithaalt naar je hond,» schreef het Duitse boulevardblad Bild.

In Duitsland is het laatste woord over zijn dood nog niet gezegd. De begrafenis vindt zaterdag in München plaats. Heel wat collega-artiesten hebben hun komst al aangekondigd, ook al had echtgenote Marion liever niet al die heisa.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt